Artdeco

Tilbake

PÅFØR ROUGE TIL DIN ANSIKTSFORM

1/3
 Forrige bilde Neste bilde

Rouge er en viktig del av enhver make-up. Påføring av kun litt farge i kinnene gjør at man umiddelbart får en fresh look. Dette vil også fremheve dine ansiktskonturer. Men alle ansikter er forskjellige... Hvordan legger man da egentlig rouge? Med riktig teknikk kan du enkelt fremheve og forminske partier i ansiktet. Husk regelen: Lyse farger forstørrer og fremhever, mørke farger skjuler og skaper konturer og dybde.

Felles for alle ansiktsformer er at rougen ikke skal påføres lenger inn mot nesen enn den vertikale linjen fra midten av øyet (se demonstrasjonsbilde).

Påfør litt rouge på Artdeco Blusher Brush og slå kosten forsiktig mot hånden din for å riste av overflødig farge. Det er mye bedre å heller påføre rouge flere ganger for å oppnå et mer intenst fargeresultat, enn å overdrive bruken ved første påføring.

Ovalt ansikt

Den ovale ansiktsformen er den "optimale" ansiktsfasongen. Det er denne vi legger make-up mot, altså; det er denne ansiktsformen vi vil få de andre til å ligne. Her skal det legges fokus på midten av kinnene. Legg derfor rouge på eplekinn (midt på selve kinnet, på "kulen" av kinnbenet) og jobb den forsiktig utover, men det skal være mest midt på eplekinnet.

Rundt ansikt

Et rundt ansikt kjennetegnes av også runde kinn og en svakt avrundet hake. Her er det viktig å fremheve kinnbenet for å fremheve konturer bedre. Rougen legges her litt skrått opp mot tinningene for å skape illusjonen av mer markerte kinnben. Du kan med fordel legge en litt mørkere skygge (brun rouge eller pudder/foundation) under selve kinnbenet, dette for å forminske kinnet og skape mer dybde som igjen vil fremheve kinnbena.

Firkantet ansikt

Den firkantede ansiktsfasongen har så og si like bred panne, kjeve og kinn. Her vil vi gjerne skape illusjonen av et litt lengre ansikt med mykere kanter. Start med å legge rougen på selve eplekinnet og jobb den utover. Rougen skal da jobbes med og formes til en smal trekant som går skrått opp mot tinningene. Du kan med fordel anvende et lysere pudder/foundation på panne, nese og hake for å få disse partiene til å "stå mer ut" da lyse farger fremhever.

Hjerteformet ansikt

Et hjerteformet ansikt kjennetegnes ved en litt bredere panne og kinn og en smal hake. Her vil vi gjerne smale ned pannen og bygge ut og fremheve kjevebeinet. Her legges rougen fra midten av selve kinnet, altså eplekinnet, og dras utover med jevne strøk mot toppen av øret. Legg også en anelse rouge på midten av haken. Du kan med fordel legge et litt mørkere pudder/foundation i tinningene og opp mot pannen for å skape et smalere uttrykk. Lysere pudder kan anvendes på kjevebenet for å forstørre og fremheve.