Artdeco

Tilbake

HVILKE FARGER KLER DINE ØYNE BEST?

Det å sminke seg er en kunst i seg selv. Det finnes ingen regler for hva man skal bruke og ikke. Men det hele handler i bunn og grunn om å finne de fargene og effektene som kler DEG aller best! Hvilke farger fremhever deg, dine farger og dine trekk...?

Vi er alle forskjellige... En øyenskygge som er fantastisk på venninnen din er kanskje ikke den rette for deg og dine øyne. Vi vil helst anvende farger som fremhever vår egen øyenfarge. Men det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge når man står der i butikken med et hav av farger foran seg... Her får du en innføring i hva slags farger som kler de ulike øyenfargene.

Bruk av kontrastfarger er viktig innenfor øyemakeup. Dette er farger som vil få øynene dine til å glitre da din egen øyenfarge virkelig kommer frem. Kontrastfarger er den komplementære fargen til øynene dine, altså den motsatte fargen av det øynene dine har. Denne fargen fungerer som en kontrast mot din egen farge og vil fremheve øynene dine til det maksimale. Kontastfargen er komplimentærfargen - den vil gi komplimenter til dine øyne. Se på fargehjulet og finn dine kontrastfarger ved å se hvilken farge som er på motsatt side av din øyenfarge.

Blå øyne

Orange er komplimentærfargen til blått. Har du blå øyne kan du med fordel anvende øyenskygger med ulike toner av orange for å fremheve blåfargen. Anvend gjerne brune farger med gyldne nyanser av både kobber, gull og bronsje. Lysere fargetoner som champagne, aprikos og fersken er perfekt på dagtid. Anvend mørkere farger for å lage smokey eyes til kvelden.

Fargetips fra Artdeco til blå øyne: Eye Shadow i fargen Pearly Deep Copper. Mineral Eye Shadow i fargene Pure Copper Brown og Pure Golden Sans. Mineral Baked Eye Shadow i fargen Bright Sand og Precious Earth.

Grønne øyne

Rødt er kontrastfargen til grønt. Derfor kler grønne øyne best farger med rødtoner i seg. Men det er ikke dermed sagt at du skal bruke røde øyenskygger - dette vil ikke se bra ut. Velg varme farger med svak rødtone som f.eks. burgunder, lilla, kobber og rustfarger. Aprikos og brunfarger er også lekkert, gjerne med gullnyanser. Det viktigste er at fargetonene er varme.

Fargetips fra Artdeco til grønne øyne: Eye Shadow i fargene Aubergine, Pearly Purple Night og Pearly Red Violet. Mineral Baked Eye Shadow i fargen Mystical Amethyst. Eye Designer Refill til Eye Designer Pen i fargen Dark Plum. (Se bildet med Scarlett Johansson).

Brune øyne

Brune øyne har mye fargepigmenter i seg og kan derfor tillate seg å bruke mye og sterke farger. Derfor kan det med brune øyne være ekstra lurt å koordinere fargene etter hva du har på deg. Brune øyne kler det meste av farger, men vil allikevel fremheves ytterligere av enkelte fargetoner. Farger som er ekstra lekkert til brune øyne er grønt, turkis og mørk blå, men også markerte lillatoner. La øynene gjerne glitre litt ekstra med gull og metalliske farger til kvelds.

Fargetips fra Artdeco til brune øyne: Eye Shadow i fargene Pearly Medium Green, Pearly Mint Green Pearly Moss Green. Mineral Baked Eye Shadow i fargen Reseda Green. Eye Designer Refill til Eye Designer Pen i fargene Grass Green, Cobalt Turqoise og Green Lagoon. (Se bildet med Kim Kardashian).