Artdeco

Tilbake

HVILKEN FOUNDATION SKAL JEG BRUKE?

1/2
 Forrige bilde Neste bilde

Valg av foundation er ikke alltid like enkelt... Det er nemlig ikke bare å velge en farge som passer til din hudtone. Vi er alle forskjellige når det gjelder farger, men vi har også ulike hudtyper og hudtilstander og dermed ulike behov. Derfor er det viktig å velge en foundation som passer til DIN type hud!

Det er ingen regler for hva slags foundation man skal eller ikke skal bruke, men noen retningslinjer er det greit å forholde seg til, også med tanke på det resultatet man ønsker.

Tørr hud

Tørr hud kjennetegnes med at den har for lav talgproduksjon - det vil si; den produserer selv for lite olje. Derfor kan man med fordel anvende en rikere foundation med oljer for et optimalt resultat. Anvender man en for "tørr" foundation, med for lite nærende ingredienser, vil make-up'en holde seg dårligere og krakelere utover dagen. Har man nok rike ingredienser i foundationen vil make-up'en holde seg dagen lang uten at huden fremstår tørr.

Artdeco anbefaler til tørr hud: Mineral Fluid Foundation med viktige mineraler som gjenoppretter hudens fuktighetsbalanse og smithsonitt tilfører en unik glød til huden. High Performance Lifting Foundation kan anbefales til de med en tørr og voksen hud da hyaluronsyre binder fuktighet til det maksimale i huden.

Fet og kombinert hud

Fet og kombinert hud har for høy talgproduksjon - det vil si; den produserer mer enn nok olje selv. Et kjennetegn ved fet og kombinert hud er at huden blir blank i løpet av dagen, nettopp fordi den produserer olje (talg). Ønsket resultat av de med disse hudtypene er en matt hudoverflate. Styr derfor unna foundationer med olje da huden har nok i seg selv. En fet og kombinert hud kjennetegnes også ved at den har forstørrede porer, derfor vil man gjerne ha en foundation som fyller ut og dekker over disse.

Artdeco anbefaler til fet og kombinert hud: Mineral Powder Foundation med sink som virker absorberende og har en mattende effekt på hudoverflaten. Produtet tetter ikke porene da det er helt uten talkum, voks og oljer. Sink virker også sårhelende på eventuelle urenheter og gir et naturlig solfilter. Long Lasting Foundation kan også trygt anvendes da den er helt fri for oljer, men allikevel opprettholder fuktighetsbalansen. Long Lasting Foundation refinerer porere og gjør de tydelig mindre synlige. Vil du matte ned huden maksimalt gjennom dagen er et godt tips å anvende Artdeco Oil Control Papers med en oljeabsorberende side og en side med mattende pudder.

Sensitiv hud

En sensitiv hudtilstand kan forekomme i alle hudtyper. Sensitiv hud kan også gå hånd i hånd med allergisk hud, da begge deler fremstår med reaksjoner i huden som rødhet, svie og kløe. Derfor er det viktig å anvende produkter som ikke er for aktive, altså produkter som ikke går inn i huden med høyeffektive og aktive ingredienser. Noen kan også være allergiske og reagere på både parfymer, konserveringsmidler og parabener.

Artdeco anbefaler til en sensitiv hud: Mineral Fluid Foundation er helt fri for parfyme og konserveringsmidler, men inneholder mineralet sink som har en helende effekt på huden, samt fungerer som et naturlig beskyttende solfilter. Mineral Powder Foundation inneholder også sink og er helt fri for parfyme. Double Finish Compact er også helt parfymefri, men inneholder beskyttende solfilter og vitamin E.

Voksen hud

Når er man egentlig voksen? Som nevnt tidligere så er vi alle forskjellige og type aldringstegn og når de fremtrer kan variere veldig fra person til person. Men vi kan ihvertfall si fra ca 35 år og oppover, uten at det er en fastsatt regel og aldersgrense. Start med å bruke foundation til voksen hud når du føler du har linjer du gjerne skulle vært foruten.

Artdeco anbefaler til en voksen hud: High Performance Lifting Foundation, en foundation med ekte gullpartikler. Gullpartiklene virker lysreflekterende og vil legge seg i linjer og gi en utfyllende effekt - en optisk illusjon. Huden får en sateng-finish og fremstår fastere. I tillegg er det fuktighetsgivende ingredienser som vil gi en "plumping-effekt" på huden. Produktet fungerer også anti-age med et beskyttende solfilter og E-vitamin som forhindrer nedbryting av cellene. High Performance kan anvendes av alle hudtyper, også en fetere voksen hud da produktet er helt fri for lanolin som vil tette porene.